MinetestForFun SKYBLOCK

User avatar
cessna151
Member
 
Posts: 34
Joined: Thu Sep 24, 2015 20:36
In-game: cessna151

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by cessna151 » Sun Oct 18, 2015 21:57

cessna151 wrote:I can't play on my old username. I can only play if i create a new username.


Solved finally... Corrupt inventory file on server.
---Eagles may soar high, but weasels don't get sucked into jet engines!---
 

User avatar
cessna151
Member
 
Posts: 34
Joined: Thu Sep 24, 2015 20:36
In-game: cessna151

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by cessna151 » Thu Oct 29, 2015 17:12

Presenting the first Skyblock skyscraper:

Skypalace...

Open to the public, come by and check it out on the east side of the map.

Image
Attachments
5.png
5.png (269.89 KiB) Viewed 1385 times
---Eagles may soar high, but weasels don't get sucked into jet engines!---
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Thu Oct 29, 2015 20:04

cessna151 wrote:Image


This is amazing, great job !
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Sat Nov 21, 2015 23:20

Thanks to everyone who had fun with us during that amazing week !
Image
Image
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Fri Jan 29, 2016 12:25

Server Updates(sss)

At first, i introduce to you our new website :
http://xorhub.com/
(XorHub - our team is evolving in a free gaming platform)

Many updates since the last news, so let's go :
- REDIS bug fixed (durably)
- Skins system added (from the inventory)
- Add a new protector block, the "Mega Protector Block" which protects an area three times bigger than the normal protector block (useful for big buildings, asked by many players)
- Textures optimization (lesser space taken)
- Add travelnet mod, redesign the travelnet teleporter to be more like "Doctor Who" teleporter (also asked by many players)
- Many bugfixs
- Xdecor added and up to date
- Farming mod added
- Thanks to cessna151 who build a Spawn for us, you can access it with /spawn (spawnpoint set to this building)
- Our Skyblock subgame was merged with the new features of minetest_game/next
- Add an "/ignore" feature if you don't want to talk with some players
- Add the Report feature to report your ideas/complains to moderators/administrators
- Add a sound when you complete a level and when you complete a quest, also add and update some random_messages to help you understand better the subgame

Have fun on our server ! :)

Image
Image
 

User avatar
jan6
Member
 
Posts: 55
Joined: Wed Dec 02, 2015 17:58
GitHub: jan69
IRC: jan6
In-game: jan6

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by jan6 » Sat Mar 05, 2016 10:00

Hello, if I lose all my iron and bronze, and I need them, do I have to restart?
Also, I have no idea what happened to 2 of my buckets and my iron&bronze lumps/ores, were they taken by other players? were they lost because of some glitch? None of my other stuff has dissappeared (I haven't noticed at least) so I'd like to know what happened

I don't want to redo all my progress as it's very time consuming....

EDIT: Managed to get back everything I needed
 

User avatar
jan6
Member
 
Posts: 55
Joined: Wed Dec 02, 2015 17:58
GitHub: jan69
IRC: jan6
In-game: jan6

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by jan6 » Mon Mar 07, 2016 14:10

Could you PLEASE add some sort of backpack or similar mod? It's really annoying to run out of inv space while far away from home....
Also a flashlight or something would be nice too since we can't place torches to protected areas and some areas are unlit(maybe they have glass roof but at night it's very dark indoors)...

I personally would enjoy working levers and buttons and mesecons and digilines and technic and stuff like that but I guess those are not going to be on this server (I do know you have a creative server but I haven't looked at it just yet)
Pixel art & music 4daWin!
I'm usually late for *great* things...
Growing up on Linux...
I know ,exept what I know...
I have a secret..it's so secret even I don't know what it is
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Tue Mar 08, 2016 15:37

jan6 wrote:Could you PLEASE add some sort of backpack or similar mod? It's really annoying to run out of inv space while far away from home....
Also a flashlight or something would be nice too since we can't place torches to protected areas and some areas are unlit(maybe they have glass roof but at night it's very dark indoors)...

I personally would enjoy working levers and buttons and mesecons and digilines and technic and stuff like that but I guess those are not going to be on this server (I do know you have a creative server but I haven't looked at it just yet)


Hi,

At first, thank you for your suggestions !

For the backpack, we choose to not introduce them to simplify the actual heavy user interface, well, if many peoples want this feature, we can add it :)

A flashlight isn't something we planned, we will introduce with pleasure this feature with a mod that light your way when you carry a torch, but for now it's not the case... So currently, the only thing we can do is waiting the players to enlight they areas..

The mesecons, digilines and technic mods won't be added to our SkyBlock server because there are really too heavy, because we want to let this server as thin as we can, this kind of mods are available on our [MinetestForFun Classic] & [MinetestForFun Creative] servers if you want to play with them :)

See you soon ingame & have fun on our servers !
Last edited by Minetestforfun on Wed Mar 30, 2016 20:28, edited 1 time in total.
 

User avatar
jan6
Member
 
Posts: 55
Joined: Wed Dec 02, 2015 17:58
GitHub: jan69
IRC: jan6
In-game: jan6

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by jan6 » Wed Mar 23, 2016 08:21

Minetestforfun wrote:Hi,

At first, thank you for your suggestions !

For the backpack, we choose to not introduce them to simplify the actual heavy user interface, well, if many peoples want this feature, we can add it :)

A flashlight isn't something we planned, we will introduce with pleasure this feature with a mod that light your way when you carry a torch, but for now it's not the case... So currently, the only thing we can do is waiting the players to enlight they areas..

the mesecons, digilines and technic mods won't be added to our SkyBlock server because there are really too heavy, because we want to let this server as thin as we can, this kind of mods are available on our [MinetestForFUn Classic] & [MinetestForFun Creative] servers is you want to play with them :)

See you soon ingame & have fun on our servers !


I know that mesecons digilines, etc. are heavy and I like lightweight, but I don't understand what are you referring to as "heavy user interface"...there are many buttons to press but nothing heavy...

also why is there a worldedit button in my inventory if I can't use it?
 

User avatar
prof-turbo
Member
 
Posts: 518
Joined: Mon May 07, 2012 17:02

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by prof-turbo » Wed Mar 23, 2016 17:43

eeehh that's not normal. Reporting this.
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Wed Mar 30, 2016 20:32

Thank you for the report about the WorldEdit button.
In fact, it's not normal if you see this button but, it's normal if you can't use it.
Only the administrator of the server can use WorldEdit, I opened an issue on our repository to fix it : https://github.com/MinetestForFun/serve ... /issues/99

yes, mesecons and pipeworks are two heavy mods, they will increase the lag drastically, so we will not add them.
 

User avatar
BlueFireIceUn
Member
 
Posts: 124
Joined: Fri Mar 20, 2015 06:25
In-game: BlueFireUn

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by BlueFireIceUn » Sun Apr 17, 2016 06:33

What happened to coals? How can we get them now? Cause the only way to get coal was to dig coal ore who was crafted a stone and a coal but not, when we break it, it lets a cobble. I want my coal back pls, that's not good
Blue who loves you all but mostly someone :)
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Sun Apr 17, 2016 12:14

Hi,
Thank you for your bug report. In fact we receive some complains about this bug since our last night server updates.
We fixed the ore bugs right now, in this commit : https://github.com/MinetestForFun/serve ... 0da38ad954

The server will be merged soon for fixing durably on the server these bugs
 

User avatar
BlueFireIceUn
Member
 
Posts: 124
Joined: Fri Mar 20, 2015 06:25
In-game: BlueFireUn

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by BlueFireIceUn » Sun Apr 17, 2016 15:20

Minetestforfun wrote:Hi,
Thank you for your bug report. In fact we receive some complains about this bug since our last night server updates.
We fixed the ore bugs right now, in this commit : https://github.com/MinetestForFun/serve ... 0da38ad954

The server will be merged soon for fixing durably on the server these bugs


Thank you. I just need a coal lump cause the last one I used is gone by that bug. My username is PROSA.
Blue who loves you all but mostly someone :)
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Tue May 17, 2016 17:55

Server Upgrade + OS upgrade + Server Updates

Server Upgrade
All of our servers are now on Minetest 0.4.14 Stable release !
Players with an older client version than 0.4.14-stable are greatly recommended to update their game client version :)
Anyway, players with Minetest client version 0.4.10+ can still connect on our servers

OS Upgrade
We took advantage of this Minetest upgrade, to also do a huge upgrade of our server distribution to the latest Debian Jessie version (currently 8.4)

Server Updates
We recently added some mods because our players want them :
- Skins feature (with many different skins for both women and men)
- PVP on/off button in the inventory
- Swords (32px retextured)
- Armors (32px retextured)
- Hunger system
- Farming mod (with a large variety of fruits and vegetables)

Our community is waiting for you, do not hesitate to join us and visit our website http://xorhub.com
AND Have fun on our servers ! :D
 

doctorfrog
Member
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 22, 2016 17:02

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by doctorfrog » Wed May 18, 2016 06:06

I get the following error trying to host my own server:
Code: Select all
2016-05-17 23:02:32: ERROR[Main]: ModError: Failed to load and run script from E:\Minetest\minetest_0414_skyblock\bin\..\games\skyblock\mods\unified_inventory\init.lua:
2016-05-17 23:02:32: ERROR[Main]: cannot open E:\Minetest\minetest_0414_skyblock\bin\..\games\skyblock\mods\unified_inventory\init.lua: No such file or directory
2016-05-17 23:02:32: ERROR[Main]: Check debug.txt for details.

I'm just a new player, but I can easily find and install unified_inventory, but perhaps others can't, so you might want to pull that into the subgame or include an instruction somewhere.

Thanks for sharing your server package!

edit: well, fixing that just led to another missing mod, so maybe it's intentional?
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Sun May 22, 2016 14:02

Some of our mods are into submodules/subtree, BE CARFUL about them when you pull our repository.

You can pull submodules with this commands :
Code: Select all
git clone https://github.com/MinetestForFun/server-minetestforfun-skyblock.git
git submodule sync
git submodule update --init --recursive


Happy to see other servers up with our subgame, have fun with our remastered work :)
 

CCM
Member
 
Posts: 13
Joined: Sat Jun 04, 2016 06:39
GitHub: CodingCom
IRC: COCOM
In-game: CCM

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by CCM » Sun Jun 05, 2016 09:40

More screenshots?
"If nobody says you can, then you have to."
 

User avatar
cessna151
Member
 
Posts: 34
Joined: Thu Sep 24, 2015 20:36
In-game: cessna151

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by cessna151 » Tue Jun 07, 2016 02:05

What sort of screenshots are you looking for?
---Eagles may soar high, but weasels don't get sucked into jet engines!---
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Tue Jun 07, 2016 14:32

CCM wrote:More screenshots?


Hi,

we don't have many screenshots of our SkyBlock server, feel free to take some screenshots and post them i will add them to the initial post.

In addition, I added a screenshot of our real time Worldmap
 

User avatar
Neon
Member
 
Posts: 119
Joined: Thu Aug 15, 2013 02:03
In-game: Neon

License(s)?

by Neon » Tue Jun 28, 2016 01:42

What license(s) is this released under?
Of particular interest is the licenses for the "skyblock" and "skyblock_levels" mods.

EDIT: Additionally, trying to get this running locally:
When running in new world, shows up at location set by 'static_spawnpoint', falls onto the floor, dies, then is teleported to (16032,16,16032), and hangs. The location (16032,16,16032) is outside of the map, the size of which is initially set at 1000x1000. The code is running skyblock.spawn_player() in [minetest location]/worlds/[game name]/mods/skyblock/skyblock.lua, getting to the IF statement on line 155 and perpetually entering that code block and being returned out. The variable 'spawn' is set to the previously-mentioned location outside of the map. Attempts to teleport out of this area result in being teleported back to that out-of-map area, even if teleporting to and loading an area in ~/.minetest/worlds/[world]/skyblock.start_positions.
Stopping the server and then re-entering the server result in same issue. If engaging fly privs before hitting the ground to die, then the map loads the kill-ground (presumably) normally wherever I fly. Then disabling fly privs in order to have a spawn created ends up in dying and engaging the off-map stuck-loop problem again.

debug.txt output:
+ Spoiler
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Tue Jun 28, 2016 15:27

Hi,

The base subgame/mods are from cornernote and licensed under GPLv3 (it's at least 2/3 of the server), each mods we used have a different licence, you need to search the "LICENSE.txt" file under each mods...

All of our subgame & mods modifications are under WTFPL, but we will soon relicense all of them into GPLv3.

For the error on boot, did you import the submodules ? You can see how to do that here : viewtopic.php?f=10&t=13294&start=25#p218322
 

User avatar
Neon
Member
 
Posts: 119
Joined: Thu Aug 15, 2013 02:03
In-game: Neon

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Neon » Tue Jun 28, 2016 16:27

Thank you for the license information.

Yes. all of the submodules have been imported, per that forums post. Indeed, the server would not be able to get so far without the code from those other modules.
 

CCM
Member
 
Posts: 13
Joined: Sat Jun 04, 2016 06:39
GitHub: CodingCom
IRC: COCOM
In-game: CCM

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by CCM » Wed Jun 29, 2016 19:55

Hey,

Let's say we have 5 accounts on the server (per. I.P atleast), and you want to have a few more, maybe 3 more just for the fun? Can we request more or should we stick with our first 5 accounts? - My In Game Account: Noobbbbb - :)
"If nobody says you can, then you have to."
 

CCM
Member
 
Posts: 13
Joined: Sat Jun 04, 2016 06:39
GitHub: CodingCom
IRC: COCOM
In-game: CCM

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by CCM » Wed Jul 06, 2016 18:52

Hello,

Today I was on the server, as usual... Until I found that I lost my fly/fast privileges, (when walking off my skyblock island...), although I was on level 5.

Killing yourself worked for all the users, but not me, when I did that my game crashed and when I tried to log back on my password was changed... Idk how, I think it was 'automatic'
Please fix this and change my password too.
"If nobody says you can, then you have to."
 

User avatar
Minetestforfun
Member
 
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by Minetestforfun » Fri Jul 08, 2016 11:09

@Neon
You're welcome

Hi @CCM
Yes the max account number is set to 5, we won't increase this value.

For your privilege problem, thank you for the report. We are investigating this and we will fix this issue soon. I will add a comment on this issue when it's fixed ;)
 

CCM
Member
 
Posts: 13
Joined: Sat Jun 04, 2016 06:39
GitHub: CodingCom
IRC: COCOM
In-game: CCM

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by CCM » Sat Jul 09, 2016 10:07

Minetestforfun wrote:
For your privilege problem, thank you for the report. We are investigating this and we will fix this issue soon. I will add a comment on this issue when it's fixed ;)


Okay! Thanks ;)
"If nobody says you can, then you have to."
 

BlueTangs Rock
Member
 
Posts: 62
Joined: Sun Jul 10, 2016 05:00

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by BlueTangs Rock » Sun Jul 10, 2016 22:36

But where's all the trees?

Edit:OK,I know now...
Last edited by BlueTangs Rock on Sat Jul 16, 2016 04:59, edited 1 time in total.
 

BlueTangs Rock
Member
 
Posts: 62
Joined: Sun Jul 10, 2016 05:00

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by BlueTangs Rock » Mon Jul 11, 2016 04:22

What is the mod the adds the crops,and that ability to craft ores?
 

BlueTangs Rock
Member
 
Posts: 62
Joined: Sun Jul 10, 2016 05:00

Re: MinetestForFun SKYBLOCK

by BlueTangs Rock » Tue Jul 12, 2016 05:36

There is a glitch in the mod,that in Level 4,when you have to make 4 lumps of flour,and I crafted 6,and it still says,"Craft 4 lumps of flour(2/4)",and there's no way for me to fix the problem! Why is it doing that?
 

PreviousNext

Return to Minetest Servers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron